Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Ghiveci

Ghiveci

Cantitati:
- 4kg rosii
- 2kg ceapa
- 40 buc gogosari
- 1,5 l fasole boabe
- 4-5 conopide mari
- 0,75 l ulei
- foi de dafin, telina, piper, sare

Se fierbe conopida, fasolea cu sare, se lasa sa se scurgabine de apa.
In 0,7 l de ulei se prajeste ceapa pana devine sticloasa apoi se pun gogosarii taiatifelii.
Cand e gata se amesteca toate, se toarna bulionul de la rosii, se fierbe 15-20 minute.
Se pune in borcane si se mai fierbe 30 minute cu borcanele in apa.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.