Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Keks 5

dela Anuş Balogh, f. bune

1,15 kg faina, 5 oua intreji, 1/2 kg zahar praf, 1/4 l smantana, 18 deka unt, una lingurita bicaarbonat de sodiu, vanilie, coaje si zeama de lamaie dupa gust.
Zaharul si untul se freaca intr'un castron, pana ce untul a devenit spumos, se adauga ouale intreji unul cate unul, apoi toate celea de mai sus.
La urma de tot se pune faina, apoi pe o scandura bine infainata se framanta si se intinde nu prea gros, fiindca la copt cresc.
Dupa ce s'au intins cu furculita se impung si cu diferite forme se taie.
La un foc potrivit se coc de culoare deschisa.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.