Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Mălai

malai 3 cesti rase de cafea ce au fost date prin sita, se pune faina intr-un castron.
Se ferbe aproape un kg de lapte, cand e fert se toarna laptele, dar numai putin cate putin peste faina.
In alta farfurie 4 galbenusuri de ou, 4 linguri de zahar, 6-7 deka unt, coaje de lamaie, 1/2 praf de copt. Se mesteca toate bine si cand s'a racit laptele cu faina cu lingura se pune la galbenusul dela cele 4 oua si albusul dela 4 oua batut spuma.
Se pun in tava tapetata cu grasime si faina si se coace la un foc potrivit.
Cand se scoate se pudreaza cu zahar.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.