Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Tortă rusească

5 galbenuse de ou, 14 deca zahar, 5 albuse batute, 14 deca mandule (migdale) curatate si macinate. Din asta se fac cinci foi.
Crema:
8 galbenuse, 18 deca zahar, 1 1/2 pahar lapte, compozitia asta pe foc se ferbe batand mereu, luata depe foc 4 foi gelatina inmuiata in apa pana cand se raceste se amesteca, 2 linguri mari de rom, una ciasca fructe zaharisite taiate marunt si o jumatate litru frisca.
Foile se pun intr'o forma de torta mai mare sa fie cu un dejet, se pune o faie apoi crema si tot asa pana se termina.
Si deasupra se pune crema.
Apoi se da la rece sa inghete.
Se cace cu o zi inainte.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.