Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Paştetă de carne

Pate, pateu
Trei sferturi carne de porc (pulpa) taiata patratele mai mici, se prajeste in untura unde se pune o jumatate ciapa, o lamaie intreaga fara coaja taiata felii subtiri, acesttea dunstuite se pune din cand in cand apa.
Dupa ce s'a dunstuit de 3 ori data prin masina si sosu si zeama in care s'a prajit, se adauga la carnea macinata, piper, mustar, 8 deca unt, pasta de sardele, 4 oua tari pasirate, sare si lamaie apoi dupa gust.
Toate acestea amestecate bine se pun intr'o farfurie si se da (tine) bine la rece.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.