Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Plăcintă cu nuci (Pite)

25 deca unt, 30 deca faina, 2 linguri mari de smantana, 2 linguri mari de zahar, putina sare, pe scandura se framanta bine in 2 parti impartita si pusa la raciala.
Umplutura:
25 deca nuci macinate, 25 deca zahar amestecat cu galbenusurile dela 8 oua, putina vanilie, 6 deca ciocolata data prin razatoare, la sfarsit albusul dela 8 oua.
Apoi din aluat jumatate se pune pe tava, la mijloc umplutura, peste umplutura cealalta bucata de aluat iar deasupra se unge cu ou intreg ca sa nu se crape se impunge.
Se da la cuptor apoi se taie cand e rece si se pudreaza cu zahar.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.