Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Pogăcele de Jour

 Pogacele de Jour (ce facem noi, f. buna)

O reteta foarte veche scrisa in limbajul vremii...
1 deca=10 gr

35 deca faina, 18-20 deca unt, 7 deca zahar, 1 ou intreg bine framantat dau aluatul.
Se intinde subtire, se taie cu o forma rotunda, se coc la un foc potrivit sa fie deschisi.
Se umple cu urmatoarea:
50-60 deca nuci macinate oparesti cu lapte fierbinte sa fie gros nu subtire, zahar si rom dupa gust.
Umpli pogacelele (2 laolalta), ungi pogacelele cu marmelada de caise. In cea zi cand s'a uscat marmelada le ungi cu ghiata. Ghiaţa se face asa: 1 albus de ou, 21 deca zahar se freaca bine.
Daca ai zeama de lamaie, daca nu ai intrebuintezi otet de vin si pui atata zahar sa nu fie prea subtire, sa nu curga.
E foarte buna si prajitura aratatoare dar trebuie zahar mult la ghiata si nuci la umplutura.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.