Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Ruladă de carne de viţel cu creer

Luam 1 kg de carne de vitel, marjinile taiate iar feliile bine batute. Marjinile le dam prin masina, o jumatate de franzela inmuiem in lapte. Creerii curatati de pelita si taiati marunt amestecati cu 2 oua intreji, frunze de patrunjel taiate marunt, sare, piper, amestecat bine.
Compozitia aceasta se unge pe feliile de carne si se da forma de rulada si se leaga cu ata alba, se pun intr'o cratita in care punem tot felul de verdeturi taiate marunt si unsoare si un deci litru de vin alb.
Din cand in cand se pune putina apa pana cand carnea e moale.
Cand e moale luam zarzavaturile afara iar in zeama punem un deci litru de smantana.
Se taie rulada felii, se toarna sosul peste ea.
Garnir langa ea se da orez cu ciuperci.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.