Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Zacuscă cu hrean

Zacusca cu hrean

Ingrediente:
- 3 kg gogosari
- 2 buc telina mai mari
- 1/2 l bulion
- 1/2 kg morcovi
- 2 linguri miere de albine
- 1/2 kg ceapa
- 1/2 kg hrean
- ulei
- sare, piper, foi de dafin, frunze de patrunjel

Preparare:
Toate componentele se vor trece prin masina de tocat si se vor praji separat in ulei. Dupa ce se fac sticloase la prajit (nu arse) se pun toate intr-o cratita (mai putin hreanul care se pune la urma), se adauga bulionul si se fierb impreuna pana cand iese uleiul la suprafata. Atunci se pune hreanul si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.
Se pun frunze de patrunjel si se toarna in borcane fierbinti, se pun capacele si se pun intre haine la sterilizare uscata.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.